Бібліотека знань ЮНІСЕФ Україна

Політика конфіденційності

Правила користування сайтом та політика конфіденційності

Визначення

Користувач сайту (далі «Користувач») – особа, яка має доступ до Сайту за допомогою мережі «Інтернет», та використовує Сайт

Сайт https://spilnoteka.org/ (далі «Сайт»).

Адміністрація сайту – уповноважені співробітники управління Сайтом, які організовують і (або) здійснюють обробку персональних даних, а також визначають мету обробки персональних даних, склад персональних даних, які підлягають обробці, дії (операції), що здійснюються з персональними даними.

Загальні положення

Ці Правила та умови користування Сайтом (далі також «Правила») є публічним договором приєднання між Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні (далі «Власник») та кожним зареєстрованим Користувачем сайту.

Використовуючи Сайт, Ви приймаєте та погоджуєтеся з цими Правилами та умовами користування сайтом https://spilnoteka.org/ . Будь ласка, не використовуйте Сайт, якщо Ви не згодні з цими Правилами.

Правила

Інформація, розміщена на Сайті, може використовуватися тільки за умови дотримання всіх вимог, а тому просимо уважно ознайомитись із Правилами. У випадку, якщо Ви не згодні з цими Правилами, будь ласка, відмовтеся від використання інформації.

Інтелектуальна власність

Вся текстова інформація та графічні зображення, які опубліковані на Сайті, є власністю Власника. Назви торгових марок, товарних знаків і логотипи, які розміщені на Сайті, є власністю їхніх власників.

Користувач може переглядати, завантажувати та розповсюджувати матеріали цього Сайту наприклад в волонтерських центрах, громадських організаціях, лікарнях, садках тощо, для некомерційного використання, за умови збереження всієї інформації про авторське право та інших відомостей про право власності, що містяться у вихідних матеріалах і будь-яких їхніх копіях. Забороняється без погодження з Адміністрацією сайту змінювати матеріали цього Сайту, а також поширювати або демонструвати їх в будь-якому вигляді або використовувати їх будь-яким іншим чином для комерційних цілей. 

Якщо ви маєте бажання додати ваші елементи айдентики, зверніться, будь ласка, до контактного менеджера за електронною адресою: [email protected]

Зміст Сайту захищений авторським правом відповідно до законодавства України та міжнародного авторського права. Ви не маєте права змінювати, публікувати, передавати, брати участь у передачі або продажу, відтворювати створювати нові твори, поширювати, виконувати, або яким-небудь чином використовувати зміст Сайту в цілому або частково.

Посилання на інші сайти

Посилання на інші ресурси (сайти), які знаходяться на цьому Сайті, призначені виключно для ознайомлювальних цілей. Адміністрація сайту не несе жодної відповідальності за будь-які збитки або втрати, які можуть бути понесені в результаті переходу на сайти, посилання на які знаходяться на цьому сайті.

Зміни

Адміністрація Сайту залишає за собою право на власний розсуд в будь-який час вносити зміни і поправки, а також доповнювати або видаляти будь-які розділи цих Правил, повністю або частково. Зміни, внесені до Правил, будуть дійсні одразу після того, як повідомлення про відповідні зміни буде розміщено на Сайті. Ваше подальше використання Сайту після розміщення повідомлення про зміни в Правилах означає Вашу згоду з цими змінами. Адміністрація сайту може в будь-який час без попереднього повідомлення скасовувати, змінювати, виправляти будь-які помилки або упущення в будь-якому розділі Сайту, а також вносити інші зміни в матеріали Сайту і розміщувати на ньому інформацію, призупиняти або припиняти роботу різних розділів Сайту, включаючи доступ до деяких функцій Сайту. Адміністрація сайту також може накладати обмеження на певні функції і послуги або обмежувати Ваш доступ до окремих розділів Сайту або до всього Сайту без повідомлення та будь-якої відповідальності зі свого боку.

Безпека

Користувач сайту не повинен:

Обмеження відповідальності

Адміністрація сайту за жодних обставин не несе відповідальності за будь-які прямі, непрямі, побічні, фактичні або випадкові збитки або випадкові штрафні збитки, що виникли в результаті або у зв’язку з використанням або неможливістю використання Сайту або його змісту; або у зв’язку з цими Правилами, навіть якщо Адміністрація сайту отримала повідомлення про можливість виникнення такого збитку або порушення. Крім умов, обумовлених в цих Правилах, Адміністрація сайту за жодних обставин не несе відповідальності за будь-які помилки, неточності, упущення або інші недоліки, а також несвоєчасність або недостовірність будь-якої інформації, що міститься на цьому Сайті.

Вирішення конфліктів і суперечок

Користувач, який вважає, що його/її права і/або інтереси були порушені Адміністрацією сайту, може відправити претензію електронною поштою за адресою [email protected] із зазначенням повного найменування (для юридичних осіб) або ім’я, прізвище та по батькові (для фізичних осіб), а також зворотної адреси (поштового та електронного) і контактного номера телефону.

Протягом 10 (десяти) робочих днів після отримання претензії Адміністрація сайту зобов’язується відправити відповідь по суті на електронну адресу відправника, вказану у претенезії.

Адміністрація сайту звільняється від зобов’язання розглядати анонімні скарги або скарги, які містять неправдиву або неповну інформацію про відправника.

У разі, якщо відправник не задоволений відповіддю, отриманою від Адміністрації сайту, або користувач не отримав його в призначений час, процедура повинна бути проведена заново шляхом поштового листування. Для вказаних цілей використовується поштова адреса Україна, 01021 м. Київ, вул. Інститутська, 28. В такому випадку термін відповіді буде продовжений до 10 (десяти) робочих днів.

У разі, якщо спір не буде вирішено шляхом процедури подачі претензії, як це передбачено вище, такий спір може бути вирішений у судовому порядку.

Конфіденційність відвідувачів нашого веб-сайту https://spilnoteka.org/  дуже важлива для нас, і ми прагнемо її захищати. Ця політика конфіденційності та файли cookie (надалі – «Політика») пояснює, що ми будемо робити з вашою особистою інформацією.

Ця Політика поширюється тільки на інформацію, зібрану на нашому веб-сайті https://spilnoteka.org/ , тому ми не несемо відповідальності за політику конфіденційності або зміст веб-сайтів третіх сторін.

ПОЛІТИКА КОНФІДЕНЦІЙНОСТІ

1. ТЕРМІНИ ТА ВИЗНАЧЕННЯ

1.1. «Веб-сайт» (надалі – «Сайт») – інформаційний ресурс в мережі Інтернет, який розміщений за адресою https://spilnoteka.org/ та містить текстову, графічну та іншу інформацію, яка сприймається як єдине ціле, та підтримується комплексом системних програмних засобів.

1.2. «Власник Сайту» (надалі – «Власник») – Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, який є володільцем та розпорядником персональних даних Користувачів Сайту.

1.3. «Користувач» – будь-яка фізична особа, яка коли-небудь здійснювала доступ до Сайту та досягла віку, допустимого для акцепту Угоди користувача розміщеної на Сайті та цієї Політики.

1.4. «Персональні дані» – відомості чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована.

2. ЗБІР ТА ВИКОРИСТАННЯ ПЕРСОНАЛЬНИX ДАНИХ

2.1. При використанні Сайту ми можемо здійснювати автоматичний збір інформації, пов’язаної із використанням Вами Сайту.

2.2. Ми можемо збирати, зберігати та використовувати такі типи Ваших персональних даних:

2.2.1. інформацію про Ваш комп’ютер, включаючи IP-адресу, географічне розташування, тип і версію браузера та операційну систему;

2.2.2. інформацію про Ваші відвідування та використання цього Сайту, включаючи джерело рефералів, тривалість відвідування, перегляд сторінок та маршрути навігації на Сайті;

2.2.3. інформацію, що міститься в будь-яких повідомленнях, які Ви надсилаєте нам електронною поштою або через наш Сайт, включаючи його вміст та метадані;

2.2.4. будь-яку іншу особисту інформацію, яку Ви надсилаєте нам в т.ч. і адреса електронної пошти.

2.3. Перш ніж повідомляти нам особисту інформацію іншої особи, Ви повинні отримати згоду цієї особи як на розголошення, так і на обробку цієї особистої інформації відповідно до цієї Політики.

2.4. У випадку коли Ви відвідуєте Сайт встановлюється з’єднання, здійснюється доступ до даних на Сайті і створюється log-файл. Він може містити:

– дату і час доступу до Сайту;

– IP-адресу, з якої здійснювався доступ до Сайту;

– дані або ім’я файлу, до якого Ви звернулися на Сайті;

– кількість часу, проведеного на Сайті;

– назву і версію веб-браузера, Вашої операційної системи;

– назву веб-сайту,  з якого Ви перейшли на Сайт.

Ця інформація використовується для покращення продуктивності роботи Сайту, з міркувань безпеки, для забезпечення стабільності роботи Сайту, а також для захисту Сайту від можливих зовнішніх атак. Окрім цього, ми можемо здійснювати статистичний аналіз цих даних. Дані, що зберігаються у log-файлі не дають можливості нам ідентифікувати Вашу особу. Дані у log-файлі використовуються лише для мети вказаної у цій Політиці і не передаються третім сторонам, крім випадів передбачених          п. 7.2 Політики.

2.5. Ми збираємо лише ті персональні дані, які свідомо та добровільно надані Вами, як суб’єктом персональних даних в цілях використання сервісів Сайту, що відповідно до вимог чинного законодавства України є згодою суб’єкта персональних даних на обробку своїх персональних даних відповідно до сформульованої в цій Політиці мети їх обробки.

2.6. Ми гарантуємо, що не будемо продавати або здавати в оренду особисті дані Користувача третім сторонам, крім випадків коли розкриття Ваших персональних даних необхідне для виконання вимог чинного законодавства України.

2.7. Ми не збираємо та не обробляємо інформацію про Ваші персональні дані щодо расового або етнічного походження, політичних, релігійних або світоглядних переконань, членства в політичних партіях та професійних спілках, засуджень до кримінального покарання, а також даних, що стосуються здоров’я, статевого життя, біометричних або генетичних даних (відповідно до статті 7 Закону України «Про захист персональних даних»).

3. ОБРОБКА ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ

3.1. Обробка і зберігання наданих персональних даних здійснюється в дата-центрах, де розміщується обладнання, що забезпечує функціонування сервісів Сайту. Надані персональні дані обробляються і можуть зберігатись в Базі персональних даних чи окремій таблиці Бази даних  Сайту.
Місце зберігання та обробки персональних даних знаходиться за адресою: Україна, 01021 м. Київ, вул. Інститутська, 28.

4. МЕТА ВИКОРИСТАННЯ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ

4.1. Ми можемо використовувати Вашу персональну інформацію з метою:

4.1.1. адміністрування нашого Сайту та бізнесу;

4.1.2. персоналізації нашого Сайту для Вас;

4.1.3. надання третім сторонам статистичної інформації про наших користувачів (при цьому треті сторони не зможуть ідентифікувати жодного окремого користувача з цієї інформації);

4.1.4. розгляд запитів та скарг, зроблених Вами стосовно нашого Сайту;

4.1.5. збереження нашого Сайту в безпеці та попередження шахрайства;

4.1.6. перевірка відповідності умовам, що регулюють використання нашого Сайту;

4.1.7. та інші види використання.

4.2. Ваші налаштування конфіденційності можуть використовуватися для обмеження публікації Вашої інформації на нашому Сайті та можуть бути скориговані за допомогою контролю конфіденційності на Сайті.

4.3. Ми не будемо без Вашої прямої згоди надавати Вашу особисту інформацію будь-якій третій стороні для прямого маркетингу або будь-яких інших цілей, крім випадків передбачених чинним законодавством України.

5. ТЕРМІН ЗБЕРІГАННЯ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ

5.1. Персональні дані зберігаються на термін не більше, ніж це необхідно відповідно до мети їх обробки.

6. ВЗАЄМОДІЯ САЙТУ З ІНШИМИ РЕСУРСАМИ

6.1. При використанні Вами сервісів, на сторінках Сайту можуть бути присутні коди інших інтернет ресурсів і третіх сторін, в результаті чого такі інтернет ресурси і треті сторони отримують Ваші дані. Ці інтернет-ресурси можуть отримувати і обробляти інформацію, про те, що Ви відвідали ці сторінки, а також іншу інформацію, яку передає Ваш браузер. Такими інтернет-ресурсами можуть бути:

– системи банеропоказів (наприклад, DoubleClick for Publishers, Admixer, AdRiver та ін.);

– соціальні плагіни мереж (наприклад, Discus, Facebook, Twitter, Google+, ).

6.2. Використання зазначених сервісів необхідно для оперативного аналізу відвідувань Сайту, внутрішньої і зовнішньої оцінки відвідуваності Сайту, глибини переглядів, активності Користувачів. Дані, отримані від зазначених сервісів ми не зберігаємо і не обробляємо.

6.3. Якщо Ви в силу будь-яких причин не бажаєте, щоб сервіси передбачені у п.6.1. Політики отримували доступ до Ваших персональних даних, Ви можете за власним бажанням очистити файли cookie (через свій браузер).

7. ВЗАЄМОДІЯ ВЛАСНИКА З ТРЕТІМИ СТОРОНАМИ СТОСОВНО ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ

7.1. Ми не здійснюємо передачу персональних даних третім сторонам, крім випадків, коли така передача є вимогою чинного законодавства України, на прохання суб’єкта персональних даних або в інших випадках, викладених в цій Політиці. Ми розуміємо, що особиста інформація є цінністю і невід’ємним змістом, в тому числі, особистих немайнових прав будь-якої фізичної особи, тому вживаємо всіх можливих заходів для захисту Вашої особистої інформації.

7.2. Доступ до Ваших персональних даних можуть мати наші уповноважені працівники, які надали згоду на забезпечення конфіденційності персональних даних Користувачів, а також треті сторони, які надають нам послуги з підтримки і адміністрування Сайту, інші послуги, пов’язані із здійсненням Власником діяльності. Наші уповноважені працівники та/або треті сторони на підставі укладених з нами договорів зобов’язуються дотримуватись усіх вимог чинного законодавства України щодо захисту персональних даних Користувачів та їх конфіденційності.

7.3. На Сайті можуть бути посилання на інші веб-сайти (виключно в інформаційних цілях). При переході по посиланню на інші веб-сайти дія цієї Політики на такі сайти поширюватися не буде. У зв’язку з чим, ми рекомендуємо Вам переглядати політику в сфері конфіденційності і персональних даних кожного веб-сайту перед тим, як передавати будь-які персональні дані, за якими Вас можуть ідентифікувати.

8. ЗАХИСТ ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ

8.1. Ми використовуємо загальноприйняті стандарти технологічного та операційного захисту інформації та персональних даних від втрати, неправильного використання, зміни або знищення, але ми не гарантуємо абсолютну захищеність від будь-яких загроз, що виникають поза межами нашого регулювання.

8.2. Ми забезпечуємо застосування всіх відповідних зобов’язань щодо дотримання конфіденційності, а також технічних і організаційних заходів безпеки для запобігання несанкціонованого або незаконного розголошення або обробки такої інформації та даних, їх випадкової втрати, знищення або пошкодження.

8.3. Ми маємо право поширювати персональні дані без Вашої згоди у випадку визначеному чинним законодавством України, і лише (якщо це необхідно) в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.

9. УМОВИ ДОСТУПУ ДО ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ

9.1. Порядок доступу до персональних даних третіми сторонами визначається умовами згоди Користувача, наданої Власнику на обробку цих даних, або відповідно до вимог закону.

9.2. Ви маєте право на одержання будь-яких відомостей про себе у будь-якого суб’єкта відносин, пов’язаних з персональними даними, за умови зазначення прізвища, ім’я та по батькові, місця проживання (місця перебування) і реквізитів документа, що посвідчує фізичну особу, яка подає запит, крім випадків, установлених чинним законодавством України.

9.3. Доступ до даних про себе здійснюється безоплатно. Відстрочка доступу до своїх персональних даних не допускається. Відстрочка доступу до персональних даних третіми сторонами допускається у разі, якщо необхідні дані не можуть бути надані протягом тридцяти календарних днів з дня надходження запиту. При цьому загальний термін вирішення питань, порушених у запиті, не може перевищувати сорока п’яти календарних днів.

9.4. Повідомлення про відстрочку доводиться до відома третьої особи, яка подала запит, у письмовій формі з роз’ясненням порядку оскарження такого рішення.

9.5. Відмова у доступі до персональних даних допускається, у порядку визначеному чинним законодавством України, якщо доступ до них заборонено згідно із Законом України «Про захист персональних даних».

9.6. Рішення про відстрочення або відмову у доступі до персональних даних може бути оскаржено до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини або суду.

10. ВАШІ ПРАВА, ЯК КОРИСТУВАЧА (СУБ’ЄКТА ПЕРСОНАЛЬНИХ ДАНИХ)

10.1. Ви, як Користувач (суб’єкт персональних даних) маєте право:

1) знати про джерела збирання, місцезнаходження своїх персональних даних, мету їх обробки, місцезнаходження Власника або дати відповідне доручення щодо отримання цієї інформації уповноваженим особам, крім випадків, встановлених Законом України «Про захист персональних даних»;

2) отримувати інформацію про умови надання доступу до персональних даних, зокрема інформацію про третіх сторін, яким передаються його персональні дані;

3) на доступ до своїх персональних даних;

4) отримувати не пізніш як за тридцять календарних днів з дня надходження запиту, крім випадків, передбачених Законом України «Про захист персональних даних», відповідь про те, чи обробляються його персональні дані, а також отримувати зміст таких персональних даних;

5) пред’являти вмотивовану вимогу Власнику із запереченням проти обробки своїх персональних даних;

6) пред’являти вмотивовану вимогу щодо зміни або знищення своїх персональних даних Власником, якщо ці дані обробляються незаконно чи є недостовірними;

7) на захист своїх персональних даних від незаконної обробки та випадкової втрати, знищення, пошкодження у зв’язку з умисним приховуванням, ненаданням чи несвоєчасним їх наданням, а також на захист від надання відомостей, що є недостовірними чи ганьблять Вашу честь, гідність та ділову репутацію;

8) звертатися із скаргами на обробку своїх персональних даних до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини або до суду;

9) застосовувати засоби правового захисту в разі порушення чинного законодавства України про захист персональних даних;

10) вносити застереження стосовно обмеження права на обробку своїх персональних даних під час надання згоди;

11) відкликати згоду на обробку персональних даних;

12) знати механізм автоматичної обробки персональних даних;

13) на захист від автоматизованого рішення, яке має для нього правові наслідки.

11. ФАЙЛИ COOKIE

11.1. Наш Сайт використовує файли cookie. Файл cookie – це файл, що містить ідентифікатор (рядок літер та цифр), який веб-сервер надсилає веб-браузеру та зберігає браузер. Потім ідентифікатор надсилається назад на сервер кожного разу, коли браузер вимагає від сервера сторінки. Файли cookie можуть бути як «стійкими» файлами cookie, так і «сеансовими» файлами cookie: стійкий файл cookie буде зберігатися веб-браузером і залишатиметься дійсним до встановленої дати його закінчення, якщо Ви його не видалили до дати закінчення терміну дії; cookie сеанс, з іншого боку, закінчується в кінці сеансу Вашої роботи, коли веб-браузер закриється. Файли cookie, як правило, не містять будь-якої інформації, яка особисто Вас ідентифікує, але особиста інформація, яку ми зберігаємо про Вас, може бути пов’язана з інформацією, що зберігається та отримується від файлів cookie.

11.2. Назви файлів cookie, які ми використовуємо на нашому Сайті, та цілі, для яких вони використовуються, викладені нижче:

ми використовуємо Google Analytics на нашому Сайті для розпізнавання комп’ютера, коли Користувач відвідує наш Сайт.

Більшість браузерів дозволяють Вам відмовитись від прийняття файлів cookie – наприклад:

в Internet Explorer (версія 10) Ви можете заблокувати файли cookie, використовуючи параметри керування файлами cookie, натиснувши «Інструменти», «Параметри Інтернету», «Конфіденційність», а потім «Додатково»;

у Firefox (версія 24) Ви можете заблокувати всі файли cookie, натиснувши «Інструменти», «Параметри», «Конфіденційність», виберіть зі спадного меню пункт «Використовувати власні налаштування для історії» та зніміть галочку «Прийняти файли cookie з сайтів»; і

у Chrome (версія 29) Ви можете заблокувати всі файли cookie, відкривши меню «Налаштувати та керувати», натиснувши «Налаштування», «Показати розширені налаштування» та «Налаштування вмісту», а потім вибрати «Блокувати сайти з налаштування будь-яких даних» «Під заголовком» Cookies».

11.3. Блокування всіх файлів cookie негативно вплине на зручність використання Сайту. Якщо Ви заблокуєте файли cookie, Ви не зможете використовувати всі функції нашого Сайту.

11.4. Ви можете видалити файли cookie, які вже зберігаються на вашому комп’ютері. Видалення файлів cookie негативно вплине на зручність використання багатьох веб-сайтів.

Для видалення файлів cookie:

в Internet Explorer (версія 10) потрібно видалити файли cookie вручну (інструкції щодо цього можна знайти на веб-сайті http://support.microsoft.com/kb/278835 );

у Firefox (версія 24) Ви можете видалити файли cookie, натиснувши «Інструменти», «Параметри» та «Конфіденційність», потім виберіть «Використовувати власні налаштування для історії», натисніть «Показати файли cookie», а потім натисніть «Видалити всі файли cookie» ; і

у Chrome (версія 29) Ви можете видалити всі файли cookie, відкривши меню «Налаштувати та керувати» та натиснувши «Налаштування», «Показати розширені налаштування» та «Очистити дані веб-перегляду», а потім вибрати «Видалити файли cookie та інший сайт і плагінні дані «, перш ніж натиснути» Очистити дані веб-перегляду».

12. ЗМІНА ПОЛІТИКИ

12.1. Ми залишаємо за собою право публікувати окремі примітки про конфіденційність, а також у будь-який час змінювати та/або доповнювати зміст Політики на власний розсуд.

12.2. У випадку внесення істотних змін до Політики ми розмістимо повідомлення на Сайті та зазначено термін набрання цими змінами чинності. Якщо протягом зазначеного терміну Ви не відмовитеся від прийняття цих змін в письмовій формі, це означатиме, що Ви погодились з відповідними змінами Політики.